Tonhalas, articsókás tartellette
Sós, omlós kosárkák tonhalas articsókával, parmezánnal és bazsalikommal. Az elkészítést egyszerűsíthetjük konzerv articsókával.
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók 6 személyre:
- Natúr tonhal filé
- omlós tészta
- 100g parmezán
- 6 db articsókaszív
- 1 db citrom leve
- néhány bazsalikomlevél
- só ízlés szerint
Elkészítés:
Ha friss articsókát használunk, akkor távolítsuk el az articsóka szárát, kemény külső leveleit és csúcsait, vágjuk ketté, és áztassuk citromos vízbe, nehogy megfeketedjenek. Egy kés hegyével vegyük ki az articsóka szívét a közepéből, majd vágjuk durvára. Egy serpenyőben forrósítsuk felaz olívaolajat, adjuk hozzá az articsókát és főzzük pár percig. Sózzuk és levesszük a tűzről.
Adjuk hozzá az apróra vágott tonhalfilét az articsókához. Ha konzerv articsókát használunk, akkor azt feldarabolást követően közvetlenül a tonhalhoz adhatjuk.
Az omlós tésztából egy pogácsaszaggatóval vágjunk ki hat, a tartletformák átmérőjénél kicsit szélesebb korongot. Béleljük ki a kivajazott és lisztezett formákat a kapott korongokkal, és szurkáljuk meg az alját. Mindegyik formát töltsük meg a tonhal és az articsóka keverékével, szórjuk meg egy réteg reszelt sajttal és apróra vágott bazsalikommal. Tegyük az összes tartlet formát 180°C-ra előmelegített sütőbe körülbelül 20 percre, majd melegen tálaljuk.