Tex-mex lasagne kosárkák
Ropogós tex-mex lasagne kosárkák chilisbabbal, guacamoléval és tejföllel.
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 6 személyre:
- 12 db lasagne lap
- 300g darált, sovány marhahús
- 150g hámozott paradicsom vagy passata
- 150g konzerv vörösbab
- 1 db vöröshagyma
- 1 db érett avokádó
- 1 db lime
- 1 evőkanál Tex-mex fűszerkeverék (paprika, chili paprika, kömény, fokhagymapor, fekete bors, oregano, tárkony)
- 50g cheddar sajt
- 40g tejföl
- extra szűz olívaolaj
- só
- bors
A lasagne lapokat forrásban lévő, sós vízben 6 percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük és tiszta ruhára fektetjük, hogy megszáradjanak. Minden lapot megkenünk néhány csepp extra szűz olívaolajjal és bőségesen meghintjük tex-mex fűszerekkel. Ezután helyezzük alumínium vagy szilikon muffinformákba, kifelé nyíló szélű kosarakat formálva. 160°C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük a kosarakat.
Egy serpenyőben felforrósítunk néhány csepp olajat, megpirítjuk a felszeletelt hagymát, majd hozzáadjuk a darált marhahúst a fűszerekkel, sóval, borssal. Amikor a hús jól megpirult, hozzáadjuk a paradicsompépet és a jól lecsepegtetett vörösbabot, majd legalább 15-20 percig pároljuk. Hámozzuk meg az avokádót és a húsát turmixgépben turmixoljuk össze a lime levével és egy csipet sóval (ha kívánjuk, adhatunk hozzá egy teáskanál finomra vágott lilahagymát és egy kis kockára vágott friss paradicsompépet).
Töltsünk meg minden kosarat egy púpozott evőkanál chilis marhahússal és szórjuk meg bőségesen reszelt cheddar sajttal. A megtöltött kosarakat néhány perc alatt grillezzük meg, majd ha a sajt jól megolvadt, díszítsük a kosarakat guacamole-val és néhány csepp tejföllel.
Buon appetito!