Sült tortiglioni
Zöldborsós, olajbogyós, mozzarellás paradicsommártással sült tésztaétel.
Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Hozzávalók 5 személyre:
- 400g tortiglioni tészta
- 500g paradicsommártás
- 1 póréhagyma
- 250g zöldborsó
- 200g mozzarella
- 2 db főtt tojás
- 100g olajbogyó
- 100g parmezán
- friss bazsalikom
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
- Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a szeletekre vágott póréhagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót és kb. 10 percig pároljuk.
- Adjuk hozzá a paradicsommártást és 20 percig főzzük.
- Közben sós vízben főzzük ki a tésztát, szűrjük le, majd adjuk hozzá a paradicsomos, borsós, hagymás mártást.
- Tegyük a tészta felét egy olajjal kikent tepsibe, szórjuk meg a felkockázott mozzarella, a főtt tojás, az olajbogyó és a parmezán mennyiségének felével, majd ismételjük meg a rétegezést.
- Tegyük 180°-ra előmelegített sütőbe és süssük 30 percig.
- A kisült tésztát forrón, friss bazsalikommal megszórva tálaljuk.