
Zöldséges, sajtos rétes húsos raguval
Finom és látványos húsos rétes zöldségekkel és sajttal töltve, leveles tésztába csomagolva. Ideális vendégvárónak vagy családi piknikre.
Elkészítési idő: 40-60 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 doboz (180g) Gran Ragú
- 10 dkg padlizsán
- 10 dkg sárga paprika
- 10 dkg sárgarépa
- 26 dkg újhagyma
- 5 g bazsalikom
- 30 g extra szűz olívaolaj
- 14 dkg szeletelt ementáli sajt
- 1 tojás
- só
- bors

1. lépés
Tisztítsd meg és szeleteld fel az újhagymát és a sárgarépát. Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben, add hozzá az újhagymát és párold pár percig, majd add hozzá a sárgarépát és gyakran kevergetve párold 3-4 percig.
2. lépés
Közben tisztítsd meg és kockázd fel a paprikát és a padlizsánt. Add hozzá a paprikákat a hagymás-répás keverékhez a serpenyőbe, majd 5 perc múlva a padlizsánt is. Főzd alacsony lángon körülbelül húsz percig. Add hozzá a bazsalikomot, majd hagyd kihűlni.
3. lépés
Helyezd a leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsire, tedd a sajtszeleteket a tészta középső részére, a szélétől néhány centiméternyi helyet hagyva. A sajtra öntsd rá a zöldséges keveréket.
4. lépés
Öntsd a zöldségekre a doboz Gran Ragú-t.
5.lépés
A rétest úgy zárd le, hogy a tészta felső és alsó széleit a töltelékre hajtsd, jól lezárva a széleket. A rétest óvatosan tekerd fel, kend meg tojással, és előmelegített sütőben 200°C-on 30 percig (vagy légkeveréses sütőben 180°C-on körülbelül 20 percig) süsd. Vedd ki a rétest a sütőből és tálalás előtt hagyd kihűlni.
Buon appetito!