Nicosiai/Nizzai tonhalsaláta
Népszerű, könnyen elkészíthető, tartalmas saláta, mely ebédre vagy vacsorára is fogyasztható.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db érett paradicsom
- 200g főtt zöldbab
- 4 db kemény főtt tojás
- 320g tonhal olívaolajban
- 1 db vöröshagyma vékony szeletekre vágva
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 12 db kapribogyó
- 20 db olajbogyó
- 4 db sózott szardellafilé
Elkészítés:
A paradicsomot szeletekre vágva a tányérra fektetjük, rárendezzük a megfőtt zöldbabot, a lecsöpögtetett tonhalat és a lilahagymát. Kapribogyóval és olívabogyóval díszítjük, rátesszük a negyedekre vágott tojásokat, a szardellafiléket, majd az olívaolajat.