Kolbászos cannelloni sütőtökkel és zsályával
Medvehagymás, zsályás, kolbászos besamellmártással töltött cannelloni tészta sütőtökpürével.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 db cannelloni
- 250g friss kolbász
- 2 szál medvehagyma
- fél pohár száraz fehérbor
- 1/2 liter tej
- 70g liszt
- 10 db zsályalevél
- 60g parmezán sajt
- 70g vaj
- 100g sütőtök püré
- só
A cannellonit sós vízben megfőzzük és kihűtjük.
A héjas kolbászt egy serpenyőben jól megpirítjuk, majd beletesszük az apróra vágott medvehagymát és hagyjuk pár pillanatig együtt sülni. Hozzáadjuk a száraz fehérbort, majd hagyjuk elpárologni az alkoholt. Hozzáadunk egy merőkanál vizet és kb. 15 percig főzzük, majd félretesszük. A tejjel és a liszttel besamelmártást készítünk, hozzáadjuk az apróra vágott zsályát, sózzuk, majd lehűtjük.
A kolbászt jól összekeverjük a besamel szósszal, majd megtöltjük vele a cannellonikat. Megszórjuk parmezánnal és a sütőben megsütjük. A tányérokra kenünk sütőtökpürét, majd ráhelyezzük a cannellonikat. Forrón tálaljuk.
Buon appetito!