Fusilli padlizsánnal, ricottával és mandulával
Sült padlizsánnal, sós ricottával és pirított mandulával gazdagított tésztaétel
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 3 személyre:
- 250 g De Cecco fusilli tészta
- 1 közepes padlizsán
- 30 g szeletelt mandula
- reszelt, sós ricotta sajt
- extra szűz olívaolaj
- só
- bors
- friss bazsalikomlevelek
A padlizsánt kockákra vágjuk és egy serpenyőben, bő olajon körülbelül tíz percig sütjük. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk.
A tésztát bő, sós vízben a csomagoláson jelzett ideig főzzük.
Közben egy serpenyőben megpirítjuk a mandulapelyheket.
A kifőtt tésztát lecsepegtetjük és a padlizsánnal együtt a serpenyőbe öntjük. Meglocsoljuk olajjal és pár percig pároljuk.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a finomra reszelt sós ricottát és az egészet jól összekeverjük.
Tálaláskor ízlés szerint még egy kis sós ricottát, a szeletelt mandulát és egy bazsalikomlevelet adunk hozzá.
Buon appetito!