A szőlőmagolajról
Rendkívül magas antioxidáns tartalmú, kedvező élettani hatásokkal rendelkező olaj, mely gazdag polifenolokban, esszenciális zsírsavakban, valamint számos ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz.
Mi az a szőlőmagolaj?
Minden szőlőszem 1-4 db magot tartalmaz, melyek kemény, ellenálló bevonattal rendelkeznek. Különböző típusú zsírokat tartalmaznak, mint például linolsav, olajsav, palmitinsav, stb.. A szőlőmagolaj a bortermelés mellékterméke, a szőlőből kinyert magokat hidegen sajtolják, megőrizve ezáltal minden értékes tulajdonságát.
A szőlőmagolajnak igen magas a linolsav tartalma, mely az Omega 6 sorozat legfontosabb esszenciális zsírsava. Gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek hő hatására romlanak, ezért egészségügyi szempontból a legjobb nyersen fogyasztani. Ahhoz, hogy kiváló tulajdonságait megőrizzük, célszerű hűvös helyen, fény- és hőforrásoktól távol tartani.
Mire használják a szőlőmagolajat?
A szőlőmagolajnak számos jótékony tulajdonsága van: például képes csökkenteni a vérben lévő koleszterin mennyiségét, a benne lévő Omega 6 zsírsavaknak köszönhetően. Számos antioxidáns anyag, köztük a polifenolok jelenléte miatt ez az olaj különösen előnyös a szív- és érrendszer egészsége szempntjából.
A szőlőmagolajra jellemző antioxidáns hatást a kozmetikai iparban is széles körben alkalmazzák. Segít megvédeni a bőrt a légköri káros hatásoktól és az öregedéstől, feszesítő és stimuláló hatással bír.
A szőlőmagolaj fogyasztását ajánlott Omega 3-mal kiegészíteni, mely jelentős mennyiségben tengeri halakban fordul elő.
A közölt információk nem helyettesítik az orvosi szakvéleményt. Az egészséges és kiegyensúlyozott étrend biztosítása érdekében mindig a legjobb, ha kezelőorvosa vagy dietetikusa szakértő tanácsára hagyatkozik.